Nanaimo

Posted by on 1 juli 2013

Een goede rit naar huis, werd ons gewenst toen we uitcheckten voor onze cottage. Het grootste deel van de vakantie zit er dan misschien al op, maar naar huis gaan we nog niet want we gaan eerst nog naar Nanaimo. Nanaimo gaan we niet heen omdat het ons zo’n geweldig leuke stad leek, maar om de rit van Ucluelet naar Victoria op te breken. Net als de heenweg kwam de regen ook nu weer met bakken uit de hemel zetten. Deze keer regende het zelfs toen we de koffers in de auto zette, en zijn we zelfs nat geworden. Tijd dus om daar weg te gaan.
image

Op het programma stonden nog een tweetal stops. Eerst bij het stadje Alberni om daar bij de Walmart donuts, chocolade, snoep, cola en voor de gezonde trek ook wat bananen te halen. De tweede stop was bij Cathedral grove. We hadden gelukkig vlak voor vertrek de makkelijke schoenen nog omgewisseld voor bergschoenen en dat was een goede keuze, want zo modderig als dat de trail hier was hadden we nog nergens gezien. Blijkbaar had het ook hier flink geregend, maar uiteraard was het droog toen wij er rondliepen. Cathedral Grove is een bos met enorme bomen. De grootste boom is nog 20 meter hoger dan de toren van pisa. De bomen in het Pacific Rim gebied waren ook groot, dus we waren al wel wat gewend, maar deze waren toch net een tandje groter. Mooi om te zien.
image

Na deze stop wilden we bij het wild dieren opvangcentrum misschien nog een stop maken, maar die hebben we helaas niet kunnen vinden. Onze b&b in Nanaimo gelukkig wel. Deze keer logeerde we bij een oud vrouwtje die druk aan het tuinieren was. Echt zo’n vrouwtje die je niet als buurvrouw wilt hebben omdat ze dan gaat klagen over een boomtak die ervoor zorgt dat de bloemetjes minder licht krijgen ofzo. Maar wij waren klanten, dus tegen ons was ze heel vriendelijk. Het was alleen een echt oude vrouwtjes huis, met zelfs een hoesje om de extra toiletrol en de tissuebox en de schoenen moesten uit bij het binnengaan. We kregen wel heel vriendelijk een kaart waarop ze alle dingen die we moesten weten aankruiste en we mochten zelf kiezen hoe laat we wilden ontbijten, zolang het maar voor 9 uur was. Helaas geen uitslapen dus morgen, maar vroeg op.
image

Eenmaal gesetteld zijn we richting de haven van Nanaimo vertrokken, want je kon daar leuk langs de haven lopen en eten. We waren de straat nog niet uit of we zagen een hert, gewoon in de tuin van een huis in een woonwijk. Op het hele eiland nog geen hert gezien, en je komt in een stad en je ziet een hert. Na even een foto maken doorgereden naar de haven, en onderweg zagen we gewoon nog een hert in een tuin staan eten.
image

Nanaimo was een erg leuke stad met een mooi park en een leuke haven. De zon begon tevoorschijn te komen dus dat maakte alles nog mooier. In de haven was een steiger waar krabben gevangen werden, van die hele grote rode. Daar zwom ook een zeehond rond die Nick weer amper gezien heeft. Overigens was het een goed bewoonde haven met veel zeesterren, grote krabben, visjes en kleine kwallen. Na een leuke wandeling zijn we bij een bistro neergeploft waar we eerst wat gedronken en later een erg goede burger gegeten hebben. Op de terugweg, weer langs de haven grapte ik tegen Nick dat er in de verte een zeehond zat, bleek het er ook echt een te zijn! Maar helaas weer heel ver weg.

Op de terug weg in de auto bleek dat herten hier blijkbaar overal in de tuin staan. We hebben er drie in een tuin zien staan, en zelfs eentje die in de berm op zijn achterpoten stond om van de heg van de naastliggende tuin te kunnen snoepen. In de b&b aangekomen zijn we nog even naar het eind van de straat gelopen waar volgens een bordje een uitzichtpunt zat. We konden daar inderdaad mooi naar de zee kijken, maar het stonk wel heel erg, dus we waren er ook zo weer weg. De rest van de avond hebben we niet veel meer gedaan. Morgen gaat de wekker al heel vroeg, en gaan we naar Victoria om orca’s te spotten!

2 Responses to Nanaimo