Lake Louise

Posted by on 16 juni 2013

Vanmorgen moesten we helaas onze erg fijne hotelkamer in Banff alweer verlaten. Hoewel we twee erg toffe dagen in Banff hebben gehad, hadden we er nog wel wat langer kunnen blijven. Maar goed, we hebben helaas maar drie weken hier in Canada en veel dingen die we nog willen zien en doen. Via het andere deel van de Tunnel mountain drive zijn we het dorp weer uitgereden, weer naar de Bow Valley parkway. Hier kwamen we al heel snel een waarschijnlijke Wapiti tegen, die weer lekker langs de weg stond te grazen. Deze keer zonder andere auto’s of mensen erbij. Een eindje verderop kwamen we langs twee herten. Helaas bij een smal stukje met een auto achter ons, dus weer geen foto’s van de herten.

Na wat mooie uitzichtpunten zagen we in de verte een hele rits auto’s staan en dat betekent dat er iets te zien moet zijn. Zonder te weten wat dus maar achter de rest de auto neergezet en naar buiten om te kijken, alwaar we in de verte op de berg twee zwarte beren zagen. Het waren een moeder en een groot jong, die daar gewoon zaten te eten zonder op de vele mensen beneden te letten. Erg tof om te zien, maar helaas wel wat ver weg.
image

Daarna ging de route door naar Lake Louise, met als eerste tussenstop Moraine Lake. Moraine lake is een blauw meer ingeklemd door bergtoppen. Het meer heeft jarenlang de briefjes van 20 Canadeze Dollar gesierd, en terecht ook want het was een erg mooi plaatje. Met de Rockpile Trail zijn we omhoog geklommen naar een nog mooier uitzichtpunt. Onderweg ook hier weer vele eekhoorntjes. Echt leuke beestjes zijn dit. Gisteren hadden we er eentje die toen ik mijn broodje aan het eten was praktisch op schoot kwam zitten (maar nadat hij niets kreeg had hij ook geen interesse meer) en vandaag weer eentje die met een sprintje naar ons toe rende om vlak voor onze neus even mooi op een rots te gaan zitten als een soort fotomodel.

image

Weer beneden aangekomen hebben we een trail langs de oever van het meer gelopen, voor nog mooiere plaatjes. Rain, nog bedankt voor je statief, we hebben hem erg goed kunnen gebruiken! We hebben alleen bij een plek met veel vliegjes foto’s gemaakt, en die beestjes kwamen we later overal in geplette vorm weer tegen. Op beide sokken zat een deel geplette vlieg, tussen het statief was een vlieg geplet en ook in de cameratas en op de jassen overal restjes vlieg. Heel raar want verder hebben we nog nergens last van beestjes gehad. Onze jassen hadden we overigens aan omdat er een flinke wind stond rondom Moraine Lake. De regen van gisteren was gelukkig verdwenen en weer ingeruild voor zon, maar de wind maakte het aardig koud. Bij Lake Louise was dit gelukkig niet het geval, daar was het gewoon heerlijk weer. Misschien dat het er daardoor ook zo druk was, want ondanks het enorme parkeerterrein was er nergens meer een plekje te vinden. Gelukkig zat ons hotel op nog geen vijf minuten lopen van Lake Louise, dus de auto daar vast neergezet want daar was wel plek, en daarna eerst maar even inchecken als we er dan toch zijn.

image

We verblijven hier in Lake Louise in het Deer Lodge. Het is een hotel met een geweldige ligging en een geschiedenis, maar het nadeel daarvan is dat het allemaal nogal klein en ouderwets is. Nou waren we natuurlijk enorm verwend met ons eerste hotel, maar de kamer die we in de Deer Lodge kregen pastte zo drie keer in die kamer. Ruimte voor koffers was er niet, en we hadden weer gewoon een smal tweepersoonsbed. Voor twee personen met bagage was het eigenlijk gewoon te klein, en dan was het ook nog eens erg gehorig, zeker als de bovenburen in hun kamer waren. Daar tegenover stond dan wel dat we binnen vijf minuten bij Lake Louise waren en we uitzicht hadden op een riviertje en een mooi gebergte. Voor 1 nachtje prima dus.

image

Na het inhecken was het tijd om richting het beroemde meer te gaan. We besloten de fairview trail naar een uitzichtpunt te lopen, waarbij we een berg mochten beklimmen. Het uitzicht vanaf boven was echter zeer de moeite waard en het was er gelukkig niet zo druk als beneden. Toen we bijna weer terug beneden waren begon het opeens hard te waaien en verschenen er donkere wolken. De tweede trail die we wilden lopen hebben we dus maar even laten zitten, lopen in de regen hebben we gisteren al genoeg gedaan en is niet nodig als je hotel toch om de hoek zit.

Aangezien het toch al regende, besloten we de hottub op het dak uit te proberen. Toen we daar kwamen scheen de zon echter alweer vol, dus we hebben lekker in het zonnetje in een gloeiend heet bad gezeten met in de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Zwaar werk soms, zo’n vakantie. Na het douchen zijn we richting het stadje gereden om daar te eten. Ook hier was weer een blik chinezen open getrokken. Sowieso maakten ze er een beetje een puinhoop van. We kregen ons voor- en hoofdgerecht tegelijk en toen we wilden afrekenen kregen we een bon van iemand anders. Nick was helaas te eerlijk om dat te zeggen, maar op onze eigen bon stond ook maar 1 rondje drinken in plaats van de twee die we hadden. Uiteindelijk hebben ze het moeten doen met een fooi van een halve dollar, omdat we zelf geen zin hadden om op wisselgeld te wachten.
image

Na het eten zijn we terug naar Lake Louise gegaan, als echte Noord Amerikanen natuurlijk met de auto! Hier was het gelukkig veel rustiger geworden, en hebben we alsnog de lakesidetrail kunnen lopen, met als bonus nog een extra stuk richting een ijsgletcher, wat gewoon een hoop sneeuw en een teleurstelling bleek te zijn. Uiteindelijk waren we pas tegen tienen weer in het hotel. Voor morgen staat een tocht op het programma die nog mooier is dan die van vandaag: de icefield parkway naar Jasper!

3 Responses to Lake Louise