Op weg naar Banff

Posted by on 12 juni 2013

Vandaag om half 1 ’s middags vertrokken we vanaf Schiphol. Hoewel we voor de natuur naar Canada gaan, bleek dat in het vliegtuig al te beginnen. Het is bijna de hele vlucht zwaar bewolkt geweest, maar gelukkig was het juist als we boven land vlogen wat helderder, alleen was het verschil tussen een witte wolk en witte sneeuw niet altijd goed zichtbaar. Maar goed, IJsland hebben we mooi kunnen bekijken toen we er overheen vlogen. Vanuit de lucht is het al een prachtig land met rotsachtige bergen die opeens eindigen in zee. Ook groenland was mooi met de vele ijsplaten en ijsschotten in zee, alleen veel witter. Canada zelf is vanuit de lucht ook maar een raar land. Het drooggelegde deel van Nederland is strak ingedeeld in gelijke percelen, maar in Canada is het opgedeeld in overduidelijke vierkanten die honderden kilometers door gaan. En ook al ligt een golfbaan verspreid over drie vierkanten, dan nog zie je een duidelijke afscheiding door de kleur van het gras. Heel apart.

20130612-170813.jpg

20130612-170829.jpg

20130612-170856.jpg

Maar goed, na een geslaagde vlucht kwamen we dankzij het tijdsverschil rond half 2 aan in Calgary, waar bejaarden in een cowboy-pak ons verwelkomden in de stad. De douane waren we zo langs, en ook de koffers waren snel gevonden, dus binnen een mum van tijd hadden we de sleutels van onze Nissan versa. Na even puzzelen met de route, tomtom is voor mietjes, en navragen hoe de auto gestart moest worden (niet met de sleutel, maar met de rem en een knop) gingen we op weg. Het eerste wat we hoorden toen we de radio aanzette was een tornado-waarschuwing. Gelukkig wel aan de andere kant van Alberta, bij ons scheen de zon nog gewoon. Na een eerste stukje over de snelweg bleek dat de motorkap niet helemaal dicht zat, dus bij een restaurantje geprobeerd om hem te sluiten, wat niet lukte. Verder openen lukte ook niet, en een knop voor de motorkap was nergens te bekennen. Gelukkig laten we ons niet meteen uit het veld slaan, dus uiteindelijk vonden we de handleiding van de auto met een plaatje waar de knop zat en hoe we de motorkap open en nog belangrijker, weer dicht kregen. De auto zelf rijdt heerlijk, toch vreemd waarom in Nederland iedereen een schakel-auto wil.

image

image

Rond 4 uur kwamen we aan bij het hotel, het tunnel mountain resort. De hotelkamer is echt geweldig, met een groot bed, bank, (stoom)douche, whirlpool, enorme tv en zelfs een namaak openhaard :D En vanaf het balkon zagen we gelijk al het eerste wilde dier: een eekhoorn. Het uitzicht is daarnaast ook mooi, dus het is zeker geen straf om hier drie nachten te verblijven. Maar nu eerst even kijken of Banff zelf ook nog iets te bieden heeft waar we deze hotelkamer voor willen verlaten!

image

3 Responses to Op weg naar Banff